Mészáros Pince

Pécsely

Borkóstoló

A borkedvelő vendégek, a Mészáros Pincéhez tartozó Vén Diófa Borozóban, a borokhoz illő, autentikus múltszázad eleji hangulatot idéző környezetben kóstolhatnak. A 60-25 és 16 fős belső terek egy több mint száz éves présházból és a hozzá tartozó boltíves pincéből lettek kialakítva. 

A méternél vastagabb helyi terméskőből készült falak, nyáron kellemes hűs klímával járulnak hozzá a borozgatás feledhetetlen élményéhez, télen a hideg, zord napokon pedig egy búbos kemence kellemes melege fűti fel a megfáradt vándor testét, lelkét. 

A teraszon 80 főig tudunk ülőhelyet biztosítani, az évszázados bakonyi tölgyből készült rusztikus asztaloknál.

Egész évben várjuk, egyéni és csoportos borszerető és borkedvelő vendégek jelentkezését, akik a bort a születése bölcsőjében szeretnék megkóstolni.

"Mert legjobb ízű a bor a dajka dongák közül kivéve" (Bodosy György)


Gasztronómia

Küldetésünknek érezzük, hogy mai elgépiesedett műanyag világban, megmutassuk a még természeteset kedvelő emberek számára, hogy milyenek az igazi, hagyományos ízek. 

Éppen ezért felelevenítettük nagyanyáink receptjeit, hagyományos alapanyagokat használva. A hagyományos paraszti étkeket felvonultatva, nálunk visszaugorhat az időben. 

Pár eltöltött nyugodt óra, ráérősen elborozgatva, közben házi szalámi és sonka majszolása, elfeledteti a mai rohanó világ viszontagságait. 

Saját készítésű, hagyományos paraszti hidegtálakkal, fatüzeléses kemencében sült finomságokkal várjuk kedves vendégeinket.